Apa de izvor, apa vie (p)

apa de izvor

Corpul tau contine 80% apa si mi-e mi-e sete! nu stiu daca procentul prezentat este corect din punct de vedere stiintific dar stiu ca inventatorul acestei propozitii avea dreptate. Probabil nici nu stie cata dreptate avea.

De asemenea si bunica avea dreptate, in felul ei. In toate basmele romanesti care se respecta exista un motiv clasic: al eroului care sucomba sub actiunea fortelor malefice si este apoi revigorat de niste apa. Nu e insa orice apa, este apa vie, apa dulce sau apa de izvor! Morala povestii: dupa o lupta de trei zile si trei nopti cu niscaiva zmei, bea maica si un pahar cu apa, face bine la sanatate!

Pentru ca este un element comun, gasesti apa pe toate drumurile nu este suficient pretuit. Asa e omul, cand are prea multe la indemana, nu da importanta. O sticla de apa la nivelul Romaniei este banal. O sticla de apa dusa in Africa, valoreaza probabil cu mult mai mult. De asemenea, un copil dintr-o tara fara apa curenta ar pretui probabil infinit mai mult luxul reprezentat de un robinet instalat in casa.

Dar tocmai pentru ca este la indemana, o gramada de oameni nici pe asta n-o fac bine, nu beau apa. Majoritatea oamenilor se hidrateaza doar atunci cand le este sete si de obicei, este deja prea tarziu. Senzatia de sete – ca si cea de foame – tradusa, inseamna efectiv ca organismul incepe sa moara. Evident, sa nu dramatizam, nu e atat de grav. Este insa prea tarziu sa bei apa cand ti-e sete pentru simplul motiv ca atunci esti deja deshidratat.

Apa ar trebui bauta mai devreme si constant. Stiu oameni care beau apa foarte putina, cred ca maxim jumatate de litru pe zi si spun ca e ok. Eu nu ma numar printre ei. Eu trebuie sa beau apa constant, in fiecare zi, minim doi litri. De altfel, mi-a si recomandat un medic treaba asta si o resimt si altfel.

Am ceva problemute cu rinichii (ceva calculi/nisip) si daca omit sa beau apa intr-o zi cat am nevoie, imediat resimt dureri. Sunt deja cativa ani de cand mi-am format un obicei si fie vara, fie iarna, beau apa fara probleme.

Pentru cei care consuma alcool si mai si depasesc un pic linia, sfat foarte important: beti si apa! Nu, berea nu tine de sete si nici vinul, nu mai vorbesc de tarie. Ca sa fie totul in regula, din cand in cand ia si niste apa, minerala sau plata sau de care vrei tu si bea si apa. Vei simti diferenta, cel putin a doua zi.

Este recomandat mai ales daca faci miscare in mod regulat dar nu numai. Trebuie sa-ti hranesti corpul si daca nu uiti sa mananci, cum poti uita sa bei apa? E acelasi lucru, pentru ca este tot hrana ba chiar mai importanta.

Si apoi, de ce sa nu bei apa? In ziua de azi a devenit o placere pentru ca ai foarte multe variante la indemana. E de ajuns sa mergi in orice magazin si gasesti o gramada de variante de apa fie plata, fie carbogazoasa.

Eu port tot timpul o sticla de apa de jumatate dupa mine, n-are ce sa-mi strice. Imi place sa beau apa, o beau cu pofta.

Mai ales cand dau am de-a face cu apa ca cea din poza de mai jos.

apa de izvor

Nu ti se face sete cand vezi o sticla ca asta? Mie da si vorba aia, imi lasa gura apa atat pentru continut dar si pentru sticla, de ce sa mint.

Asta pentru ca nu vorbim despre orice fel de apa. Vorbim despre apa de izvor La Fantana.

De ce e asa de speciala?

Pai, trecand peste forma inedita de ambalare, chiar imi place mult sticla si cu siguranta as folosi-o si dupa golire este o apa speciala. Este apa de izvor, extrasa din regiunea Mitrovo Polje, din Serbia.

Regiunea respectiva este una muntoasa cu pini si stejar si masivi de pana la 2.000 de metri. Fiind la departare de zone industriale si urbane este cu siguranta o apa mai pura, o apa mai putin stresata sa-i zicem. De asemenea are si un gust placut, un gust neutru, cu continut echilibrat de minerale.

Tu, cum stai cu apa? Inundatie sau gheata la mal?


Sursa imagini: lafantana.ro

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

Apa de izvor, apa vie (p)
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *