Buzunarele la control (p)

Omul modern cara dupa el tot felul de lucruri, tot felul de gadgeturi dar si chestii mai mult sau mai putin utile. Acum vreo 50 de ani cred ca nu era asa, oamenii carau dupa ei un strict necesar, probabil bani, cheile si actele si cam atat. Nu stiu daca mai era ceva de luat dupa tine, poate ceva de notat si un pix sau o chestie de genul.

Ia cauta prin buzunare/portofel/rucsac daca esti barbat si prin gentuta daca esti femeie sau baietel. Ce gasesti?

Pai eu am tot timpul la mine cateva pastile, o umbrela (dap, o car de vreo doi ani dupa mine si am folosit-o de maxim 4 ori), desigur, incarcatorul la telefon, castile, o carte sau doua, dupa chef+un pix si cred ca si un soi de mini-agenda. Ocazional se mai adauga cate un mar pe care il arunc cred dupa vreo doua saptamani de carat dupa mine. De ce le care? Din obisnuinta.

Nu mai zic de portofel, care e bucsit de chestii de la acte de identitate pana la bani, carduri dar si tot felul de hartiute. Nici nu stiu de ce le mai pastrez, unele sunt atat de decolorate incat nici nu mai inteleg ce era scris pe ele.

E atat de bucsit saracul incat de curand a cam facut si buba, in sensul ca s-a mai ales cu niste “buzunare”, acolo unde nu era cazul. Imi e sa nu emigreze din continut in curand, sper sa nu. De ceva timp tot zic ca-mi iau si eu un portofel ca cel de mai jos dar mai greu cu timpul.

Mi-am promis insa ca pe urmatorul o sa-l degrevez de sarcini si o sa-mi pun chestiile pe care trebuie sa le am neaparat intr-un rucsac, nu doar in portofel/buzunare.

Cea mai ciudata intamplare pe tema continutului buzunarelor a avut loc acum vreo 5 ani cred.

In fine, eu am un prieten care sta in Buzau dar si-a cumparat garsoniera in Bucuresti. Aici locuia sora lui, venita la facultate. La un moment dat, era intr-o vineri, prietenul asta vine in Bucuresti si zice sa ne vedem. Ok, mai racolam pe inca un prieten si ne vedem.

Al treilea scapa mai tarziu de la munca asa ca a ramas sa ne intalnim noi doi, mai devreme. Ok, m-am dus la prietenul asta avand la mine un mouse. Trebuia sa reinstaleze windows-ul si ma rugase sa-i dau un mouse. Ok, am luat unul la mine dar l-am bagat in buzunar, aveam niste blugi gen baggies atunci.  Il luasem cu gandul sa i-l las de tot dar el n-a vrut sa-l accepte si m-a fortat sa-l iau. Zis si facut, l-am bagat inapoi in buzunare.

Isi termina treaba, ne intalnim si mergem catre Centru vechi unde ne intalnim si cu celalalt prieten. Dupa ce ii prezentam celui din Buzau Centru Vechi, dam sa ne asezam undeva si mergem spre Oktoberfest. Nu am avut loc asa ca am iesit dar pe culoar am fost opriti de doi politisti in civil care ne-au poftit la Politia Centrului Vechi ca sa ne legitimeze. Nu facusem nimic, asa ca ne-am dus dar nu prea eram linistiti. Dupa ce am intrat, in usa s-a asezat al treilea politist si asta era un soi de Incredibile Hulk, ne-ar fi impachetat pe toti, lejer.

Aici politistul care conducea treaba a schimbat foaia si totul s-a intamplat ca… la politie. In prima faza, am fost poftiti sa scoatem tot din buzunare si sa le punem pe o masa, in gramajoare. Zis si facut. Prietenii mei erau in regula dar eu aveam asa, portofel, chei, telefon, tigari, pliante si un… mouse. Imi venea sa rad cand am scos mouse-ul din buzunare dar m-am abtinut eroic. Politistii s-au uitat buimaci la mine si oarecum intrebator caci ce om sanatos la cap, merge in Centru Vechi, vineri la ora 2:00 noaptea cu un mouse in buzunar? N-au zis insa nimic, se pare ca aveam acest drept, constitutional vorbind.

In fine, treaba s-a terminat fara probleme, ne-au lasat sa plecam, unul dintre prietenii mei fusese doar confundat cu un tip care furase un telefon dar a fost o experienta interesanta. De atunci, am renuntat insa sa mai car chestii de genul in buzunare si imi place sa folosesc un rucsac, cat de incapator se poate, ca cel de mai jos, de exemplu. Asta si pentru ca eu sunt mai de moda veche si mie nu-mi place ideea de gentuta masculina. O poseta tot poseta ramane.

Tu ce ai acum in buzunare?

Sursa imagine: answear.ro

 

Buzunarele la control (p)
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *