Click – Trup si suflet

Salutare. Astăzi vorbim despre “Trup și suflet”, material lansat de Click pe 20.12.2016. Este un album format dintr-o combinație de stiluri, este și dancehall și reggae și rap și multe. Click mi se pare un artist destul de unic in showbiz-ul nostru, fiindcă este un artist polivalent și foarte talentat.

Despre “Trup și Suflet”

Click - Trup si suflet coperta album
De la început menționez că nu știu dacă reușesc să trec prin tot albumul cum procedez de obicei cand fac recenzii de albume, nu de alta dar este un album stufos, are 23 de track-uri în total, dintre care un intro și un interludiu. De aici se observă deja rădăcinile artistului, în general în rap, reggae și rock cred că mai găsești încă materiale așa consistente și în 2016/17.
Intro – E despre sfârșitul albumului. Glumesc, evident. Deja Click ne bagă în filmul lui de aici, mie mi se pare că este un intro reușit care ne bagă bine în vibe-ul albumului. Mi s-a părut tarecă ultimul cuvânt din piesă este numele piesei următoare. Bine legat, bun intro.
Salut – Este o piesa de prezentare, o piesa mai chill, cu un vibe plăcut, relaxant. Îmi place (o să auziți asta la fiecare piesă, mi-a plăcut tot albumul).
Pictez – O piesă de reprezentare, dacă mă pot exprima așa. Încă o piesă bună, mi-a plăcut mult și aceasta. Un Click mai poetic aici, mai metaforic, mai sentimental, mai cum vreți voi. E o piesă super frumoasă, mi-a plăcut mult. Are și clip, e o piesa mai veche de-a lui, lansată în 2015.
Trup si suflet – Urmează piesa care dă numele albumului, piesă care este în colaborare cu Sișu și Cliff Kido. Este o piesă mai rap și ca negativ și ca flow și ca orice. Mi-a plăcut și bucata asta. Mi se pare o bucată motivatională, o bucată care te îndeamnă să te ții de ceea ce iți place, să-ți alegi calea și să mergi pe ea, să lupți pentru ceea ce vrei, să fii mai bun, să te dezvolți, să te… Ați prins ideea, da? Ar merge un clip la asta.
Neconventional – O colaborare cu Iolanda Boban, Dj Wicked si Mattei. Mi se pare ca e la fel ca cea de mai sus, o piesa motivațională însă te îndeamnă să fii mai mult catre spirit, nu către material. De asemenea, te îndeamnă să fii original, să faci lucrurile în felul tău.
Vor prea mult – O nouă colaborare cu Iolanda Boban, o bucată mai feelingoasă. Este o piesă consciuos, în care pare că artistul se luptă cu sine și cu toată lumea. Lupta lui este pentru o viață mai bună însă nu din punct de vedere material. Încearcă doar să se regăsească și să ne regăsească.
Muzica mea – O piesă de dragoste daca vă era dor. Față de alte piese de genul ăsta însă, de data asta muzica ii vorbește lui Click, nu e invers. Cel puțin în prima strofă, în a doua se întoarce roata. Este până la urmă un dialog între doi îndrăgostiți. Rupe bucata, iar invitații Iolanda Boban, Dj Twist și Teddy Fam’as sunt la înălțime. Beneficiază și de un clip piesa.
Interludiu – Nu știu dacă are rolul să ne bage în a doua parte a albumului însă știu că își face treaba bine. Beatul e semnat de Style da Kid.
Noapte și lumini – Și asta e o piesă de dragoste dar e o piesă de dragoste pentru dragoste, pentru muzică și pentru oameni în primul rând. Asta face Click aici, propovăduiește iubirea.
Iubesc – Este o colaborare cu Iolanda Bobam și cu Dj Undoo. Ca și în celelalte piese, este o piesă despre iubire, despre bunătate, despre self-improvement. Evident că îmi place și aceasta.
Himalaya –  Am ajuns la jumătatea albumului și pot să vă spun că îmi place maxim piesa asta, e cam preferata mea de pe acest album. Este o bucată șmecheră rau, Click dă în mare fel aici, beatul este fenomenal iar invitații, Spirit și Cumicu ridică și ei piesa. Este o piesa motivațională, fiecare invitat vorbește în felul său despre industrie, despre sine, despre drumul său, despre ce e de făcut în viață, ce contează etc. Mai bine o ascultați, e tare rău bucata asta.
Muzica pentru suflete – Cam despre ce credeți că este piesa asta? Vă descurcați singuri de data asta, eu vă spun doar ca îmi place mult piesa.
Speranța – Urmează a doua colaborare cu Cumicu de pe acest album și cu Ada Barbu pe refren și pe voci adiționale. Cred că este o piesă biografică, i-am putea spune și așa.
Nu-i rau – Oare așa să fie? Cam așa pare să fie, e o piesă mai spre reggae, o piesă care îndeamnă iarăși la schimbarea fiecăruia, la decență.
Praf de stele – Încă o bucată produsă de Style da Kid, magistrală treabă. Iarăși o bucata reggae-rap, o bucată șmecheră, îmi place mult de tot.
Ediție limitată – A doua mea piesă preferată de pe album. Colaborare faină rău cu Pacha Man și Kheops. Piesă despre originalitate. în care Click ne explică de ce el și ai lui sunt ediție limitată. În altă ordine de idei, tot ei ne învață să punem preț pe oameni fiindcă fiecare e unic în felul lui.
O noua viață – O piesă în colaborare cu Danez, o piesă din nou despre self-improvement, despre elevarea sufletului, despre schimbare.
Prima dată – O colaborare cu Feli. Da, acea Feli, care însă în 2011 când a fost făcută piesa nu era deloc așa celebră ca acum. Este o piesă de dragoste și o piesă biografică în același timp, eu așa o văd.
Iubire – Ne apropiem de sfârșitul albumului, suntem la piesa 19 cu “Iubire”, colaborare cu Uddi. O piesă de viață, e atât de simplu.
Anotimpuri – Chiar mă întrebam dacă o să fie o colaborare cu Anda Dimitriu pe acest album și uite-o, a apărut. O ascultați, da?
Abstract – O colaborare surpriză pentru mine, asta fiindcă e în colaborare cu Chucho. Nu știu cum l-o fi convins să dea pe bucata asta, n-am mai auzit de el de 15 ani cred. Îmi place mult piesa, este o piesă despre tot și despre nimic. Ideea principală este cea de unitate. încearcă să “instige” la unitate chiar dacă suntem diferiți.
Sincer – Penultima piesă de astăzi se numește “Sincer” și este o colaborare cu Uddi și Masteru. Este o dedicație de la Click pentru toată lumea bună, la propiu. Pică excelent pe piesă și colaboratorii, bravo man!
Departe – Ultima piesă a albumului, este o colaborare cu Iolanda Boban. Foarte frumos își ia Click la revedere de la noi. O piesă feelingosă, o piesă care îmi place mult, o piesă de mulțumire dar și o declarație. Bagați o ureche și aveți grijă de cei apropiați, în special de părinți, să-i prețuim cât îi avem, o să ne fie nașpa când rămânem fără ei.
Încheiem aici albumul. Ca de obicei vă îndemn să-l ascultați (fără adblock) și să-l ascultați cu atenție, sunt multe mesaje pe piese, n-am avut bineînțeles cum să le pun pe toate pe foaie. Asta e treaba voastră, să ascultați albumul și să-l digerați.
Îl puteți asculta direct pe youtube sau pe bandcamp de unde îl puteți și cumpăra. Începând cu 31.01.2017 puteți cumpăra pack-ul de mai jos, CD+Tricou daca trimiteți un mail la adresa: clickclq@gmail.com. Detalii aici, pe bandcamp.
pachet tricou si album Click - Trup si suflet coperta album
Sursă imagini: bandcamp.com
Click – Trup si suflet
4.1 (82.5%) 8 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *