Coma – Orizont

album coma orizont

Unul dintre cele mai bune de rock romanesc din 2016

Salutare. Astazi trecem printr-un album rock, este vorba despre albumul Coma – Orizont lansat in 26.11.2016.
Nu intru in detalii cu privire la trupa, este imposibil sa nu fi auzit de Coma pana acum. Este o trupa care activeaza de ani buni in muzica romaneasca, o prezenta intotdeauna serioasa, in sensul de consistenta. Daca totusi esti in urma cu informatiile, poti sa-ti dai un refresh pe pagina lor de wikipedia, adica aici.

Despre “Orizont”

Prima piesa este cea care da numele albumului, se numeste “Orizont” si este o bucata smechera rau. Este o piesa agresiva ca sound, are niste riff-uri din alea suparate rau pe tot parcursul si un refren pe masura. Este o piesa motivationala, inspirationala. Cred ca mesajul ei ar fi “ai curaj, depaseste-ti limitele, invinge-ti frica, sigur poti!”. Imi place maxim piesa. A beneficiat si de un clip pe care il puteti vedea mai jos.
In ordinea aparitiei pe album, urmatoarele doua piese se numesc “Un semn” si “Dor“. Eu le percep pe ambele ca piese de dragoste ce nu sunt asa de suparate ca prima, insa sunt piese placute, bine lucrate. Imi place mai mult piesa “Dor”, mi se pare mai metaforica si prezinta in putine cuvinte o poveste de dragoste de la geneza (intalnirea de copii) pana la despartire si ranile provocate de aceasta. Cred totusi ca ambele piese pot fi interpretate si din alte puncte de vedere, in alte moduri, cu alte sensuri. Mi se pare genul de piese care pot lua sensuri noi la fiecare ascultare.
Delicii” si “Vezi” ma fac sa-mi fie teama pentru vertebrele mele din zona cervicala. Sunt doua piese grele ca sound, complexe de la beaturi la rif-urile de chitara si clapele ce apar pe ici pe colo. Buna treaba. Sunt interesante si ca lirica si de asemenea mi-a atras atentia si structura piesei, cel putin “Vezi” are o structura atipica. Check it.
Urmeaza sa ne dam in “Montagne Russe“. Asta mi se pare a fi o piesa sociala oarecum, de fapt o analiza a umanitatii si a societatii mai degraba. Buna bucata, imi place si aceasta. Iar caruselul este de fapt viata, care ne duce in directii nebanuite, brusc.
Hai sa vedem care e treaba cu urmatoarea piesa, un “Document“, este de fapt o scrisoare de dragoste, insa e o dragoste mai dura, intrerupta de pasaje salbatice de chitara. Imi place, buna piesa.
Urmeaza “Chip” si aceasta mi se pare a fi o piesa despre viata, despre directiile acesteia, despre oameni, despre ce facem noi ca oameni unde ne ducem, cumva disparitia umanitatii, turma etc. Imi place si aceasta, evident.
O sa vedem si “Cel mai frumos loc de pe pamant“, ultima piesa de pe album. Inca o piesa de dragoste, o piesa frumoasa ce beneficiaza de un clip psihedelic, interesant.
La hotar” e piesa care incheie albumul, o piesa in nota celorlalte, o piesa buna, interesanta, bine facuta.

Despre album sunt multe de zis, ca de obicei insa e mai bine sa-l ascultam decat sa vorbim despre el. Ascultati fiecare piesa, de mai multe ori cu atentie si veti descoperi o muzica minunata, o muzica complexa.
Mie mi se pare un album complex, bun, variat cap-coada, bine lucrat. Cum spuneam si la inceput, mi se pare un album consistent si foarte interesant.
Il puteti asculta online partial pe youtube, in intregime pe Zonga de exemplu (eu acolo l-am ascultat). De asemenea, poate fi cumparat accesand link-ul de mai jos:

Cumpara Coma – Orizont

P.S Mi-a placut la nebunie artwork-ul, mi s-a parut foarte, foarte interesant. Este realizat de Saddo, il gasiti pe facebook.
Sursa imagine: facebook Coma
Coma – Orizont
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *