CunninLynguists – Rose Azura Njano | #hip-hop 2017

coperta album CunninLynguists - Rose Azura Njano

Ca ascultator de hip-hop dar si de muzica in general, uneori imi vine sa-mi pocnesc niste palme peste cap. Nu de alta dar stau si ma gandesc… ce am pazit pana atunci? In sensul ca, de ce am reusit sa sar atatia ani peste o trupa/album?

Asa s-a intamplat si cu trupa de azi, cand am dat peste noul album CunninLynguists. Stiu de ei de o gramada de timp, dar niciodata nu am ascultat mai mult decat cateva piese. Anul acesta au scos  Rose Azura Njano.

Am dat un play si apoi mi-am dat palme. Albumul este desigur unul genial, foarte bun cap-coada. Imi place productia este una buna, unde avem si sample-uri dar si productii moderne, e ce trebuie.

Mc-ii abordeaza subiecte diverse de la topicuri sociale la  piese de dragoste dar si de golaneala. Lirica si delivery-ul sunt la un nivel ridicat, e clar ca avem de-a face cu unii dintre cei mai buni emcees din lume, dupa parerea mea. Cel putin la acest moment ii simt din plin, sunt foarte, foarte tari.

Mi-a placut mult albumul insa si mai mult mi-a placut un album al lor din 2005, care se numeste: SouthernUnderground si care efectiv mi-a rupt capul. Este o capodopera a rap-ului underground, un album de manual pe care nu stiu cum de am reusit sa-l ratez pana acum.

Sunt multumit ca mi-am indreptat eroarea, fiindca albumul acela va lua foarte mult timp loc in playlistul meu propiu si personal. Va fi reascultat si digerat si voi scrie aici despre el, desigur.

Albumul poate fi ascultat integral pe bandcamp, de unde am luat si poza.

Evident, tot de pe bandcamp poate fi si cumparat. Ceva mai incolo discutam cu siguranta si de albumul din 2004, caci hip-hop-ul bun trebuie impartasit si cu altii. 😉

CunninLynguists – Rose Azura Njano | #hip-hop 2017
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *