Daca vrei continut, scoate banul!

Speakerii de la TES sunt smecheri. Au o fantastica putere de observatie si atrag atentia asupra unor aspecte neglijate de omul de rand. Cel mai probabil, gandirea laterala in ceea ce-i priveste este smechera.

Ma uitam la filmuletul asta si ma gandeam cand or sa ajunga principiile de acolo in Romania.

Curand? Eu cred ca nu. Cred ca sunt foarte putini cei care inteleg ca trebuie sa plateasca pentru continut. In continuare romanii cred ca este mocca cam totul si se mai si supara daca nu primesc nimic mocca.

Pentru noi muzica, filmele, arta digitala, writing-ul etc. toate astea sunt si trebuie sa fie mocca. Ca na, doar e arta, ce, artistul are nevoie de bani? El o face pentru bani. Si daca nu e cea mai buna calitate tehnic vorbind, fanul e nemultumit, sa bage si ala niste bani ce naiba. Si sa faca filmulete mai des, ce pana mea, mai dureaza mult etc.

Si tot asa. In timp ce niste oameni, isi platesc constant artistii preferatii sau creatorii de content. Da exista site-uri gen patreon, unde iti poti plati creatorii de content in fiecare luna. Lunar, ei pot primi niste bani din partea voastra, e un fel de salariu.

Cand vor trai artistii din Romania din asta? Curand? Nop, cu siguranta nu, va mai dura o gramada de timp pana ajungem acolo. Trebuie sa se intample doua chestii: 1. omnul sa castige suficient de mult incat sa-si permita si din astea; sa aiba mai multi bani decat nevoile primordiale; 2. sa inteleaga ca omul care a creat ceva trebuie sa fie platit pentru asta, chiar daca o face de bunavoie si nesilit de nimeni.

Tu, in care categorie te incadrezi?


Sursa imagini: pexels.com

Daca vrei continut, scoate banul!
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *