Farsele de ieri… istoria de astazi?

Pana ma mut, mai dureaza un pic. Cam in doua saptamani cred insa ca o sa zic “adio, blogspot!” si o sa fiu pe propiile picioruse. Pana atunci insa… imi mai fac de cap pe aici, ce sa zic. 
 
pexels.com/ Kris Schulze

Nu vorbim asadar despre muzica sau carti sau ceva de genul ci vorbim despre viata. Am citit un articol interesant ca idee, cel de aici, in care se vorbeste de diverse chestii descoperite de-a lungul anilor, chestii prea avansate pentru vremurilor lor. Ok, nimic de zis, pot sa accept asta. Insa pornind de aici ma gandeam la diverse alte emisiuni, carti si tot felul de chestii bazate pe ce au descoperit pe pamant, sculptat sau mazgalit pe pereti. 

Intrebarea mea este insa: cat de in serios putem lua acele chestii? Savantii (sau ma rog, o parte din ei) stau si analizeaza desenele, incearca ei sa faca machete dupa ele si ajung la concluzia ca este nu stiu ce nava si chestii din astea. 
 
O fi luat insa cineva in calcul ca poate Vasilica… doar se juca? Era naspa in pestera, Maricica n-avea chef de joaca, n-avea net… ce sa faca Vasilica? S-a apucat sa mazgaleasca pe perete. A vrut s-o picteze de exemplu pe Maricica dimineata cu masca de par gen insa nu era prea talentat si nu i-a iesit. In locul ei a iesit un alien si acum cauta astia niste planete de unde ar fi putut sa vina. 
 
Cred ca Vasilica ar lesina de ras daca ar sti ce facem noi cu picturile lui, facute de el la misto sau exagerate. Cred ca “savantii” de astazi care se ocupa de chestiile astea ar trebui sa ia in calcul si imaginatia oamenilor de atunci. Imaginatia lor ne-a dus la ce suntem azi, e clar? Altfel am fi ramas in pestera. Daca imaginatia si creativitatea i-a ajutat sa-si faca arme mai bune, unelte mai bune etc. de ce nu ar fi facut asta si cu arta lor? Mie mi se pare perfect plauzibil. 
 
A nu ma intelege gresit, nu spun ca nu se poate ca si savantii sa aiba dreptate, eu spun doar ca n-ar trebui sa se exagereze, in nici o directie. 
Farsele de ieri… istoria de astazi?
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *