gAZAh – SUSTAIN’ABILITY | Album 2017

Salutare. Azi vorbim despre un album nou, gAZAh – Sustain’ Ability proaspat lansat in 2017. Este vorba despre albumul unuia dintre cei mai talentati producatori muzicali din Romania. Atentie, n-am zis producatori de hip-hop, da? Gazah este un producator versatil, care poate sa treaca usor prin mai multe genuri muzicale, nu se limiteaza la unul singur si asta e foarte tare, rezulta o muzica buna, originala.

Despre “gAZAh – Sustain’ Ability”

gAZAh - Sustain' Ability

Asa cum chiar Gazah declara pe facebook ” Sustain’Ability este o antologie muzicala a ultimilor 2 ani, in care se regasesc trairile care s-au manifestat in jurul meu, dar mai important, in sinea mea.
Multumesc tuturor celor care m-au sustinut in acest timp si celor care au participat intr-un mod direct sau indirect la realizarea acestul material, in special Dadidei, lui Sacha, DHOPE, serpalailor J Saw, Phunk B, Ferat.”

Albumul este impartit indirect in doua bucati, Side A si Side B.

Side A, este cea in care produsul muzical este complet, deoarece pe fiecare beat (mai putin pe “Intro”) apare cate un mc care desavarseste creatia muzicala. Colaborarile au fost tinute in-house, fiind invitati doar oamenii de la Paranoia 13.  Cam asa arata tracklist-ul pentru aceasta parte.

Intro
Sosia – ft. Phunk B
O carte inchisa – feat. J Saw, Phunk B
Ultima sansa – feat. Ferat
Din desert – ft. J Saw
Venim! – feat. Phunk B, Ferat, J Saw
Subtitrarea sentimentelor – feat. Phunk B, Ferat

Mi-au placut mereu beaturile lui Gazah si mi-au placut mai mereu si mc-ii care baga pe ele. Fiecare dintre ei mi se pare un mc foarte bun, cu potential mare de dezvoltare. Mi se pare ca se rafineaza pe piesa ce trece.

Sunt bucati foarte tari, beaturi smechere, mc-ii smecheri si ei. Sunt sase piese, cate una solo pentru fiecare mc, pe celelalte trei aparand in diverse formule. In afara de “Intro”, Phunk B se afla pe toate celelalte piese.

N-o sa intru in detalii cu piesele, va recomand doar sa le ascultati. Sunt piese interesante, in care fiecare mc a abordat subiectele care il preocupa pe el.

De exemplu pe “Sosia” Phunk B, livreaza o bucata egorap. Pe “Ultima sansa” Ferat isi arata talentul de povestitor. Nareaza foarte misto o poveste gangsta cu o rapire. Mi-ar placea sa aud mult mai multe piese de genul asta in rapul romanesc. Urmeaza J. Saw, care are o bucata mai introspectiva, motivationala pe “Din desert“.

Piesa mea preferata de pe album este “Venim”. Aceasta beneficiaza si de un videoclip aparut la sfarsitul lui decembrie 2015. Este o bucata hardcore, unde mc-ii stau foarte bine pe beatul lui Gazah, beat absolut genial, fara indoiala. Curge perfect si creste adrenalina de cate ori o ascult, este o piesa frumoasa, energica.

Desi mi-au placut toate piesele, in topul meu personal s-a distantat aceasta si piesa solo a lui Ferat, “Ultima sansa”.

Side B are un destin diferit. Este o parte pur muzicala, in care sunt prezente doar beaturile, doar negativele. Trebuie sa o ascultati neaparat, sunt bucati foarte bune pe acolo, in stilul caracteristic al lui Gazah.  Printre track-uri gasim si doua colaborari cu Human Form.

Darul
Motivul feat. Human Form
Fallezah
Muzical
Valenii
Sangele meu feat. Human Form
High printre noi

Pe gAZAh il gasiti pe facebook sau pe site-ul Paranoia 13 de unde puteti cumpara si diverse materiale de promovare, iar materialul il puteti asculta pe youtube.

gAZAh – SUSTAIN’ABILITY | Album 2017
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *