JIANU – DIN SUDU’ FIERBINTE

jianu Din Sudu' Fierbinte

Detalii tehnice Din Sudu’ Fierbinte

Pe 8 martie anul acesta Jianu a lansat un martisor pentru toata lumea. Poarta numele “Din Sudu’ Fierbinte” si este un album asteptat de ceva vreme. Cred ca fusese anuntat de vreo doi ani.

Materialul contine 13 piese si colaborari cu Lino, Sebanesku, Jonny Dev, Spectru, Yo Beats si SpoT la productie, Dj Wicked si Dj Mo pe partea de Dj-iing si D-Trone, Karie, Stres, Mutu, Rek si Cedry2k pe parte de Mc-iing.

Furie, melancolie, liniste, scandal

Este un material asa cum il asteptam,  in stilul caracteristic al lui Jianu. Mi se pare un material bine lucrat, complex si compact. Pe scurt, albumul asta mi se pare o caramida buna, o baza solida pentru viitoarele constructii.

Inca de pe Intro, ce a fost lansat in 2015 si a beneficiat si de un clip, Jianu isi arata intentiile. Piesa are un beat ce poate fi definit ca epic iar Jianu se dezlantuie pe el.  Este un inceput excelent de album, ce iti da o idee clara despre ce urmeaza sa se intample.

Nu chemati pompierii dar va anunt ca urmeaza Foc colaborare cu Dj Wicked. Este a doua piesa care beneficiaza de clip si duce mai departe stafeta din intro. Bucata buna, agresiva ce transmite grave mesaje sociale, de trezire si de strada. Contine cut-uri din piese de la La Familia.

Hai sa facem ceva altfel Astia vor face ce vor cu noi. Cam asta e mesajul transmis de Jjanu si D-Trone pe piesa respectiva. E un mesaj social, un wake-up call, o piesa care iti spune sa fii atent la ce se intampla in jur.

Liniste  e o altfel de piesa, e o piesa “de autor” as zice eu. Stiti filmele alea facute gen pentru regizori si nu pentru public? Cam asta e si ideea acestei piese. E o piesa cumva introspectiva, o piesa despre muzica si scris. Jianu a venit cu lirica misto pe un beat boom-bap si a iesit o piesa un pic melancolica insa linistitoare. Karie pica si el la fix cu refrenul.

Frica, Foame, Frig este si ea o piesa sociala, anti-sistem, o piesa de strada dar si o piesa motivationala in acelasi timp.

Dupa skit-ul Echipaje la clinica, urmeaza o colaborare cu Stres si anume Sirene. E o piesa misto, agresiva tare ca sound, lirica si delivery, atat Jianu cat si Stres fac o treaba excelenta. Piesa e una de strada si anti-politie. E un soi de Fuck the police sau mai bine zis Fuck the sistem. Rupere.

Urmeaza De la extaz la agonie, o piesa yin si yang, alb si negru. Este o piesa cu un mic vibe melancolic in care Jianu arunca diverse povesti de viata, cu diverse personaje duale. As face un scurt-metraj pentru piesa asta.

Prin scoala era un dicton, “nosce te ipsum” daca va mai amintiti, “cunoaste-te pe tine” in traducere. Cam asta zice si Jianu pe Cunoastere, piesa foarte misto cu un super-vibe.

Vorbe e o piesa egorap, un beat simplut pe care mc-ii stralucesc insa. Daca esti ascultator de rap, n-ai cum sa nu te bucuri de egorap, nu e altceva in rap mai smecher ca egorap-ul. 🙂

Urmeaza o dedicatie foarte misto, Pentru, colaborare cu Cedry2k. Niciodata n-o sa ma satur de bucatile de genul, niciodata.

Penultima piesa se numeste Boala si este si asta o bucata egorap, o declaratie de razboi. E o piesa misto, cu atitudine. Ca si pe restul albumului si pe piesa asta sunt dume tari, comparatii amuzante, lirica tare in concluzie.

Ultima piesa este si cea care da numele albumului, Din Sudu’ Fierbinte. Dupa nume, ma asteptam sa fie o bucata de strada, foarte agresiva. Este insa o bucata un pic melancolica, introspectiva. E ca un deal pe care urci si pe masura ce urci iti largesti orizontul. Cam asta face si Jianu pe piesa asta, se prezinta sau mai bine zis prezinta mediul care l-a facut cel de azi.


Concluziile le tragi tu cu privire la album, dupa ce il asculti. E un album care trebuie ascultat de mai multe ori ca sa-l prinzi, fiindca Jianu l-a impachetat frumos si in detaliu. Mi se pare un album foarte muncit, mi se pare ca sta bine la toate capitolele si e lucrat frumos.

Daca ar fi sa-l descriu printr-un singur cuvant acesta ar fi: dens. Da, asa mi se pare mie ca e albumul. Am zis si la inceput, e un album solid, bine-lucrat. Ma bucur sa vad cand oamenii investesc timp in munca lor si se chinuie sa fie profi. Asta inseamna ca se iau in serios si se respecta si asta inseamna ca si eu, ca ascultator o sa ma bucur de un produs finit cat se poate de bun.

Albumul il puteti asculta in mod gratuit pe youtube (fara ad blocker) dar il puteti si cumpara de pe jianu-shop.com.

Tot acolo gasiti si diverse articole de imbracaminte, mie de exemplu mi-a atras atentia tricoul asta, imi place mult.

Pe langa site, pe Jianu il gasiti pe facebook si acolo gasiti si lista urmatoarelor sale concerte. Tot acolo ma gasiti si pe mine, Dupa Bloguri.

Sursa imagini: jianu-shop.com

JIANU – DIN SUDU’ FIERBINTE
4.3 (86.67%) 3 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *