Muzica cu feeling

muzica cu feeling

Se schimba vremurile si muzica o data cu ele. Apar noi genuri, dispar alte genuri, anumite genuri fuzioneaza si tot asa. Sunt curios cum o sa arate muzica peste 100 de ani. Daca o mai exista omenire, merg din pacate pe o varianta ultra-electronica. De asemenea, probabil o sa fie facuta integral de calculator, iar instrumentele reci sau calde, ca shaorma, o sa le mai vedem probabil pe net, in poze.

Nu m-ar mira sa apara instrumente cu touch-screen in prima faza (desi deja exista niste modulatoare si niste sintetizatoare) si apoi cine naiba stie, sa-ti preia direct din creier undele cerebrale si sa ti le transforme in note muzicale, daca va mai fi cazul.

Ma duc prea departe, sa ne intoarcem la subiectele noastre. Voiam doar sa explic cam de ce eu unul prefer muzica veche, muzica cu feeling, cel putin uneori. Sunt deschis si la nou, dar stii care-i diferenta:

-muzica veche era facuta cu feeling

-muzica noua e facuta din marketing.

Pe vremuri era de ajuns un om sau o trupa si aia era. Acum sunt producatori, artistii, writerii, echipa de marketing etc. Da, se fac teste sa vada care text merge mai bine, prinde mai bine si etc.

Intr-o lume de asta, consider ca e nevoie de muzica cu feeling, piese care sa fie facute pentru ca asa a avut chef artistul, nu pentru ca asa i-au dictat ratiunile comerciale. Nu e problema, eu inteleg foarte bine ca si artistul trebuie sa traiasca, dar as vrea sa faca muzica pentru el si apoi pentru mine.

Pentru ca daca este sincer cu el, este sincer si cu mine si pentru mine e de ajuns.

Hai sa vedem mai jos trei piese care pe mine m-au spart mereu. Prima, mi se pare o piesa de vara, pentru ca are un super-vibe, pozitiv, energic si tot ce trebuie. Sunt desigur atent si la lirica si Nine mi se pare foarte smecher, imi plac mult versurile pe piesa asta. Sunt un amestec de ego-rap, un pic de nostalgie, respect pentru cei mai vechi si asa mai departe. Peste toate astea, mi se pare o piesa sincera si asta m-a atras.

A doua piesa pe care te rog s-o asculti, este cea de mai jos. Este un fragment de fapt, pentru ca strofa asta a aparut pe o piesa de-a lui Jedi Mind Tricks. Este piesa cu care R.A The Rugged Man si-a castigat pe vesnicie locul in istoria hip-hop-ului.

De ce? Pentru ca strofa asta este super reala si este bazata pe experienta tatalui sau in conflictul din Vietnam.

 

A treia piesa pe ziua de astazi si preferata mea, este Say, de la Method Man, colaborare cu Lauryn Hill. Una dintre cele mai sincere si mai cu feeling piese ale lui ever, eu asa o consider. Nu stiu, dar cred tot  ce zice pe piesa asta si sunt de acord cu tot ce zice pe piesa asta. Este un mc foarte smecher, un om rational (asa imi pare mie) si piesa asta este una clasica pentru hip-hop.

Nu de alta dar are mai mult feeling ca tot trapul de azi la un loc.

Tu ce piese sincere stii?

Muzica cu feeling
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *