O sa dispara religia?

Articolul asta de pe Digi, asa zice. Se pare ca stie sa inainteze si o data si anume undeva prin 2035, ar trebui sa cam dispara religia.

Este o dezbatere interesanta, de asta m-am si oprit asupra articolului. Nu prea imi place insa maniera in care este scris. Se sugereaza cumva ca religia ar fi pentru saraci si prosti. In practica, nu cred ca se aplica, sunt oameni bogati foarte religiosi asa cum sunt si atei saraci sau invers. Deci nu cred ca asta ar fi neaparat legatura.

Apoi, nu cred ca o sa dispara religia. De ce? Fiindca chiar daca este asa cum s-a scris in articol, tarile nu vor ajunge absolut niciodata egale din punct de vedere economic. Tarile mai mari nu vor vrea niciodata vecini (sau nu neaparat) la fel sau mai puternice. Sa fim seriosi. La job, nu prea vrei sa ai contra-candidati, corect? Chiar daca nu ii sabotezi, faci ceva sa ii intreci.

Asa ca, de ce ar lasa tarile mai dezvoltate pe cele mai mici sa le ajunga?

Revenind la religie… nu cred ca o sa dispara prea curand (nici nu-mi doresc). A nu ma intelege gresit, nu sunt un fanatic religios dar nu sunt impotriva religiei. E ok sa fie cata vreme este ok aplicata sa zicem asa. Nu sunt de acord nici cu ce se intampla astazi in zona religioasa, sa fie clar, dar credinta nu cred ca este un lucru rau, chiar deloc.

Tu ce crezi, o sa dispara credinta? Si cand?

Sursa imagine: pexels.com.

O sa dispara religia?
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *