Oare ce a vrut sa zica artistul?

Daca tot fac recenzii sau mai bine zis daca scriu despre albume, cam ascult tot ce prind, in special la noi. Eu ascult multa muzica de afara, insa despre aia are cine sa scrie, la noi, mai subtire.

In peregrinarile mele pe meleagurile internetului, am dat de multi baieti care nu stiu sa cante, pur si simplu au o mare problema cu versurile. Isi fac versurile in asa fel incat sa sune bine insa neglijeaza complet sensul. Sunt cuvinte amestecate care suna bine, e adevarat, insa sunt goale. Da stiu, lumea apreciaza ca nu intelege. Nu este insa si cazul meu.

Acum, eu nu sunt promoter-ul mesajelor in rap. Nu ma astept ca piesele sa fie pline de invataturi mistice, sa contina teorii ale conspiratiilor, mesaje sociale, anti-sistem etc. Accept cu mare drag si piesele egorap si piesele caterinca si piesele de party si tot. Ma astept insa ca versurile sa aiba sens. Atata vreau, sa aiba sens. Degeaba ai flow nu stiu de care, degeaba bagi ca Schumacher degeaba etc. daca omul nu te simte.

E ca si cum iau eu niste galeti de neologisme si le amestec pe aici sau iau eu niste metafore mai mult sau mai putin dubioase si-mi pavez textul cu ele. Nu ca ar fi asa complex ce voiam sa zic ci doar asa, sa dea bine in vitrina. E ok? Nu e ok.

Deci baieti, va roaga nenea frumos, incercati sa aveti si sens in ceea ce spuneti, ce ziceti? Va rog eu mult, ca sa fie muzica mai frumoasa si mai interesanta pentru toti. Nu va complicati daca nu e cazul si sa stiti ca puteti fi si tehnici si sa aveti si sens, sunt foarte multe exemple.

De asemenea, ca mc, nu trebuie doar sa dai galeti de rime ci trebuie sa le si impachetezi in asa fel incat sa captivezi lumea, sa prinzi lumea, sa o faci sa asculte. E chestie de marketing, ai cateva secunde la dispozitie sa prinzi omul. Daca tu ti-o arzi cu chestii neinteligibile… mult succes.

Ca sa concluzionez, e misto sa asculti o piesa buna, cu un sound tare, beat smecher si flow naucitor insa pana la urma ce transmite textul tau? Daca vrei sa fii doar masina de rime… e ok insa nu stiu ce viitor ai in muzica asta. Cei mai buni mc-ii, cei care au ramas relevanti peste ani sunt cei care combina un vocabular elevat, o tehnica buna cu un text bun, consistent care transmite ceva.

Intrebarea e, unde-i emotia baieti?

 

Oare ce a vrut sa zica artistul?
3 (60%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *