Orasul viitorului… e si inchisoarea viitorului?

Citeam zilele astea despre un oras danez, Aarhaus. Se pare ca e crema orasul asta, ca e foarte tehnologizat si ca e smart-town, orasul viitorului c-o fi, c-o pati.

Paranoic cum sunt dupa ce am ascultat hip-hop o viata si dupa o pleiada de romane distopice, consider ca e o arma cu doua fete.

Se vorbeste acolo de drone care vezi tu, sa supravegheze traficul si din astea. Atunci o incasezi, cand ti se spune ca se fac chestii in favoarea ta. Da, stai linistit, e pentru protectia ta, sa fii tu in siguranta! Da, de aia iti punem cip in ceafa, ca sa stie medicul daca ti se face rau, sau ceva. Sa stiu eu tot timpul unde esti si apoi sa te santajez cu asta… nuuuu, stai linistit, nu fac eu asta, ca doar este ilegal!!! Ce naiba, nu ma lasa Constitutia!

Nu ma crezi… mai cauta pe net si vezi filme precum Snowden. Desigur, admit ca nu sunt reale 100%, logic dar de ce crezi ca nu s-ar putea intampla? Eu sunt absolut convins ca se intampla chiar acum si e monitorizata fiecare apasare de tasta.

Daca nu se intampla inca, se va intampla in 20 de ani, maxim. Vom ajunge ca in filme atunci, sistemul va sti tot ce misca si iti va baga pe gat orice, la propiu. Vei vrea, nu vei vrea, vei face ce esti pus sa faci.

Sursa imagine: Faruk Ateş, modificata de mine

 

Orasul viitorului… e si inchisoarea viitorului?
4 (80%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *