Pareri filme | The Blue Maxx | 1966

Film gasit ca si altele in functie de poster ca sa ma exprim asa. Am gasit mai intai posterul, mi-a placut mult si am zis sa vad si filmul. Nu m-a dezamagit insa nu pot spune ca m-a dat pe spate. Este adevarat insa ca nici nu aveam foarte mare chef cand m-am uitat la el. Este un film bun, in care razboiul, aventura si dragostea se intrepratund.

Filmul ne prezinta imaginea unui “underdog” cum ar spune americanii. In 1918, in plin prim razboi mondial, in spatele liniilor germane unde isi fac veacul aviatorii, se prezinta un nou pilot, locotonent Stachel in persoana lui George Peppard (frumusel, inalt, ochi albastri, perfect rol de arian). Noul coleg nu este insa bine primit din cauza originii lui modeste. Ambitia lui insa este insa mult peste originea sa. Isi doreste sa doboare multe avioane, isi doreste o medalie, isi doreste multe si lupta pentru asta cu toti si cu toate. Pana la urma isi castiga locul in escadrila ajutat si de unul dintre cei mai vechi piloti insa cand intervine si o femeie in jocul asta, in persoana frumoasei Ursula Andress, totul, dar absolut totul se complica.

Stachel este un personaj romantic cu personalitati multiple, ezita si nu ucide un pilot inamic ce se afla in puterea sa, insa ii pasa de exemplu de recunoasterea unui trofeu in loc de moartea unui camarad al sau.

Un film despre ambitie personala, sacrificiu, lupta, orgoliu, vanitate si mandrie.
Smechere scenele de lupta aeriana, cu siguranta foarte avansate pentru acea perioada.

Per total, merita vazut, este un film de capa si spada insa cu avioane si aviatori in loc de cavaleri si cai de exemplu. Film bun.

Pareri filme | The Blue Maxx | 1966
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *