Pe net nu gasesti niciodata reteta perfecta

Hei, ai observat cum netul e plin de sfaturi? De vreo cativa ani, oamenii s-au prins ca se cauta si utilul si toata lumea da sfaturi. Cum sa faci aia, cum sa faci ailalta, ce pastile sa iei, si asa mai departe. Problema e ca in general cei care dau sfaturi nu sunt experti la nimic. Cel mai probabil sfaturile alea sunt traduse de pe undeva. Sa te fereasca Domnul sa iei vreo pastila dupa cum zice intr-un articol insuficient tradus.

Sa ne concentram insa asupra articolului de aici. Este un articol scris de un psiholog (se pare) dar mie mi se pare incomplet. Sunt sfaturi bune, desigur dar nu trebuie luate mot a mot. Mai intai, psihologul ar fi trebuit sa explice ce inseamna sa stai degeaba. Mai degraba se referea la a medita, nu a fi inactiv. Poti sa lenevesti pe canapea si sa zboare gandurile ca pitipoancele in paturile fotbalistilor, nu te ajuta la nimic. Una e sa nu te misti fizic dar sa fii tot hiperactiv psihic si alta e sa stai departe de ganduri, sa te relaxezi mental etc. Da, a doua parte e de ajutor.

Mai este insa o chestiune care mie mi se pare definitorie si anume: cat sa stai degeaba? Articolul spune sa iei o pauza, sa te relaxezi sa etc. dar cat timp sa faci asta? Eu nu cred ca e ok sa stai ca vita tot timpul fara sa ai nici o activitate. Da, eu nu sunt psiholog dar mi se pare ca e mai nociv sa stai degeaba decat sa-ti tii mintea ocupata cu ceva, mai ales daca acel ceva iti face placere.

Da, sa fie clar ca e nevoie si de pauze complete, de perioade cand este indicat sa nu faci nimic, sa stai frumos linistit, fara ganduri, sau cel putin, fara sa te gandesti la probleme sau chestiuni de genul asta.

Sursa imagine: pexels.com

Pe net nu gasesti niciodata reteta perfecta
4.5 (90%) 2 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *