Phunk B & Infinitu’ | Proiectul zero

Salutare. Ultima zi a anului ne-a adus un proiect surpriza, cel putin pentru mine. Habar nu aveam ca o sa apara acest album, o reala bucurie. Vorbesc despre “Phunk B & Infinitu’ – Proiectul zero”.
“Proiectul Zero” este rezultatul unei colaborari intre Phunk B si Infinitu’. Daca Phunk B a fost destul de activ pe tot parcursul anului 2016, Infinitu’ ma gandeam ca s-a lasat dupa ce a iesit din Partea Bolnava. M-am bucurat asadar sa-l aud pe materialul asta.

 Phunk B & Infinitu’ – Proiectul zero

Phunk B & Infinitu' | Proiectul zero
Hai sa trecem insa prin priese ca degeaba scriem daca nu ascultam.
Prima piesa se numeste “Elon Musk” insa nu despre asta este piesa desigur. Este o metafora, ca sa-ti faca o idee despre subiectul piesei. Mie mi se pare o piesa de prezentare unde Phunk o da de sus, pe atitudine, pe egorap iar Infinitu’ e undeva mai introspectiv si mai arunca un ochi si la ce se intampla in jurul lui. Beatul este produs de ProdMedium si se potriveste perfect stilului celor doi. A si le multumesc baietilor pentru ca au numit asa piesa, am invatat ceva nou, nu stiam cine e tipul, recunosc. Acum stiu.
Urmeaza “Ma distrez” si hai sa vedem daca se distreaza intr-adevar baietii sau mai bine spus, cum se distreaza ei. O sa vorbim insa la singular fiindca este o piesa pe care apare doar Phunk. Este o piesa despre el si despre toate, despre ce se intampla in jur, despre skilluri, despre multe chestii. Ascultati-o insa cu atentie si de mai multe ori. E clar ca mc-ul s-a jucat cu flow-ul pe piesa asta, baga in mai multe feluri, mai multe flow-uri si bagate in rafala, chestie care mie imi place maxima. Imi plac mult piesele de genul. La productie acelasi ProdMedium.
A treia piesa se numeste “Viata mea” si este o colaborare cu FLG, care a semnat productia. Prima strofa ii apartine lui Phunk, este o strofa caracteristica lui. O strofa buna, consistenta, egorap, explica ce vrea, prin ce a trecut, cum priveste viata, ce a invatat. Este o strofa mai profunda decat pare insa trebuie digerata evident. Se schimba beatul si intra apoi Infinitu’ care se tine blana de beat, ca lipit. Continua pe aceeasi directie ca primul mc, explica si el care e faza, cum e viata, cum se vede de la el, cine e, ce vrea etc. Buna atitudinea si bune jocurile de cuvinte, mi-a placut. Ca si la Phunk trebuie digerata bucata, n-o prinzi cap-coada din prima.
Respir adanc” este bucata solo a lui Infinitu’, o bucata interesanta, pe care se prezinta. Este o bucata care imi place, in tonul pieselor de mai sus, la fel de buna. Mi-a placut atitudinea, mi-au placut jocurile de cuvinte, mi-au placut piesa.
Mc-vii vin dar mai si “Pleaca“, am ajuns deja la ultima piesa a albumului. Desi e ultima piesa de pe material mi se pare iarasi o piesa de prezentare, e de fapt o piesa prin care mc-ii isi fac loc in lumea asta a hip-hop-ului. Mi se pare cumva o declaratie “de razboi” sau o declaratie prin care mc-ii vor sa arate de ce sunt in stare, care e diferenta dintre ei si restul si demonstreaza de ce isi merita locul. Declaratie reusita daca ma intrebati pe mine.
Este un material reusit, mi-a placut colaborarea celor doi, imi place stilul lor mai dark si li se potriveste amandurora. Mi-ar fi placut evident ca materialul sa fie mai lung, pare ca se termina rapid, cand abia ai apucat sa te incalzesti.
Va las sa-l ascultati mai jos (fara adblocker, e mai bine asa), il puteti asculta gratuit pe youtube. Din cate am vazut, cred ca ascultarea online e singura varianta, cel putin pana la momentul redactarii acestui articol nu am vazut sa fie pus la vanzare pe undeva.
Ca de obicei, astept sa-mi spuneti mai jos daca ati ascultat Phunk B & Infinitu’ – Proiectul zero si cum vi s-a parut, daca v-a placut, daca nu etc.
Sursa imagine: facebook Phunk B
Phunk B & Infinitu’ | Proiectul zero
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *