Poveste din cartierul de vest – muzical, 1960

Poveste din cartierul de vest - muzical, 1960

Anul acesta La La Land a facut furori, atat de mari incat a castigat Oscarul. Mai sunt insa filme de genul, nu a fost nici pe departe primul.

Unul dintre cele mai cunoscute muzicaluri dintotdeauna, poarta numele de Poveste din cartierul de vest, si a aparut in 1960 sub bagheta lui Robert Wise si cu actori precum Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno sau George Chakiris.

Este un muzical inspirat din clasica poveste Romeo si Julieta a lui Shakespeare. Familie beligerante sunt inlocuite cu yankeii si portoricanii. Ei reprezentau cele doua “clanuri” care aveau ceva de impartit, mai exact teritoriul.

Era o perioada de maxima tensiune, lumea mai avea mult de invatat inclusiv cu privire la teritoriu.

Regizorul nu ascunde nimic din aceste probleme, ba dimpotriva trage niste semnale de alarma chiar daca o face intr-un mod burlesc prin intermediul diverselor scene cantate si dansate.

Este unul dintre cele mai bune filme realizate vreodata si a castigat la vremea sa 10 premii Oscar. Nu-mi plac muzicalele de fel dar un asemnea film trebuie vazut.

Incheiem aici ruleta fimelor si te las cu trailerul. Daca ai vazut filmul, lasa un comentariu mai jos si spune-mi cum ti s-a parut.

Poveste din cartierul de vest – muzical, 1960
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *