Recenzie Killa Fonic – Ramses 1989 (Mixtape)

Salve. Dupa ce am recenzat primul album Satra B.E.N.Z – O.S.O.D a venit momentul sa recenzam primul material solo al lui Killa Fonic – Ramses 1989.
Killa Fonic - Ramses 1989
Este un mixtape ce are 16 piese si contine atat colaborari cu oamenii din Satra cat si cu artisti ca Doc, Nane, Shift, Domnul Udo, Raluka si Irina Rimes.
Mi-am propus sa trecem un pic prin material, eu l-am ascultat deja si am fost placut surprins. Nu stiu daca terminam intr-un singur post, o sa vedem cat de inspirat ma simt.

Recenzie Killa Fonic – Ramses 1989

Materialul incepe cu $OMNAMBUL, piesa de inceput in care Killa se prezinta si isi prezinta intentiile. Imi place ideea in sine, daca am prins eu bine sensul este o metafora prin care Killa ne explica ca el nu viseaza, el isi traieste visul.
Tot in somn, mergem intr-o RE-EVOLUTIE piesa in care apare si Nosfe. Cred ca este piesa care imi place cel mai mult de pe acest material. Beat smecher, flow smecher, versuri bune, o piesa buna ce sa mai. Ascultati-o!
Continuam filmul si mergem DIN MAHALA LA PALAT drum pentru care a fost anturat si DOC. Cred ca e clar despre ce este piesa: despre muzica, despre cum sa o faci, despre cum sa te descurci, sa nu renunti. Destul de buna.
CEARA este urmatoarea piesa, o colaborare cu Keed, colegul din Satra B.E.N.Z. Asta nu ma rupe, este o piesa de dragoste sa-i zic asa dar nu-mi place, este bine facuta dar nu imi place mie.
Mai departe avem un interludiu DE CARTIER. Piesa misto, de bagabonteala, un vibe misto, chilleanu.
Pregatiti-va de MUGURI o colaborare cu Nane, iarasi o piesa de bagabonteala, de viata.
Urmeaza o BALADA TRAP piesa bunicica, o colaborare cu Shift. Este o piesa trap clasica as putea sa spun asa, piesa buna, imi place.
BABY BLUES este urmatoarea piesa, o piesa misto in colaborare cu Irina Rimes. Este o piesa despre viata, despre oameni. O piesa misto rau, beat maxim de bun si clasic as spune, flow bun al lui Killa si Irina smechera rau. A doua piesa preferata de pe album pana acum.
#CEL MAI RAU DROG este urmatoarea piesa si este o auto-caracterizare al lui Killa varianta romantica.
MVURDAR  este o colaborare cu Keed si Domnul Udo si este o piesa de bagabonteala, destul de smechera ca vibe si flow.
Urmeaza o NEVROZA, colaborare cu Super-Ed. Este o piesa de introspectie din punctul meu de vedere, piesa destul de buna, mi-a placut.
Din motive medicale probabil a  pus mana si pe PISTOLU’, MACETA  din nou o colaborare cu Super-ED. Piesa de smardoiala, ego-trap-ish.
Urmeaza JE$US colaborare cu Super-Ed si Irina Rimes, piesa bunicica despre de toate si despre nimic. Are un vibe placut desi sincer eu nu prea ma omor dupa subiectele religioase.
Pe aproape final, a luat-o si pe Raluka sa anunte ca N-AI LOC,  a treia piesa de dragoste de pe album.
Penultima piesa se numeste $TELAR DIABLO  din nou o colaborare cu Super-Ed. Este o piesa de ego-trap si imi place mult genul asta de muzica.
Ultima piesa se numeste TOTI SUB ACELASI CER,  beat de la Chemist si piesa smechera. Flow bun, smecher, versuri ok, piesa buna rau. Incheie bine albumul piesa aceasta, mi-a placut mult.

Este un material bun de inceput, destul de bine inchegat, fresh si nu atat de trap pe cat ma asteptam. Bun material, ii dau un 7 de inceput, am asteptari destul de mari de la Killa pe viitor, mi se pare ca are potential mare si cred ca poate trece si in alte zone ale muzicii.

Killa Fonic – Ramses 1989, poate fi desigur cumparat de la http://lukbeats-shop.com/ dar il puteti asculta si pe youtube.
Ca atare, dati-l blana in casti si reveniti apoi cu pareri mai jos, daca v-a placut, daca nu, poate aveti pareri diferite etc.

Nu uitati sa va abonati la blog (dreapta sus) si sa dati un like si un share paginii mele, Dupa Bloguri.

Sursa imagine: facebook Killa Fonic

Recenzie Killa Fonic – Ramses 1989 (Mixtape)
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *