Recenzie Satra B.E.N.Z – O.S.O.D – Partea I

Salve. Cu intarziere de luni bune, dar vorbim astazi de albumul Satra B.E.N.Z – O.S.O.D (O Satra, O Doamne). Albumul a fost lansat in octombrie 2015 si contine 17 piese.
Satra B.E.N.Z - O.S.O.D
In caz ca nu stiti cine sunt, desi daca sunteti fani trap ar trebui sa stiti, aveti o prezentare in articolul de mai jos publicat pe HipHopLive.
Pe scurt, Satra B.E.N.Z, este o prima trupa de trap din Romania formata din Luk Beats (la butoane, el este producatorul trupei), Nosfe, Keed, Super ED si Killa Fonic.

Satra B.E.N.Z – O.S.O.D

 O sa incerc sa disec un pic fiecare piesa, cam despre ce este si daca mi-a placut sau nu.
Prima piesa de pe album se numeste “Vine Satra” si chiar vine. Este de altfel prima piesa a proiectului daca nu ma insel si este o piesa de prezentare. Este efectiv o piesa in care fiecare membru se prezinta si isi prezinta intentiile atat individuale cat si ale proiectului. Piesa este buna, cu cojones insa nu prea ma incanta mai deloc refrenul.

Urmatoarea piesa se numeste “O.G – Original Golan“. Piesa este una de strada, dar chiar si una de ego-rap as putea spune chiar daca este vorba despre trap. Strofele sunt diferite evident, fiecare mc vede treaba in felul lui. Cea mai buna bucata mi se pare cea a lui Nosfe, destul de tru, mi se pare.

Trecem la urmatoarea piesa, aceasta se numeste “Easy” si cred ca are un sample de undeva, dar sa moara, sa faca daca imi dau seama de unde. Seamana cred cu o piesa de pe la Jay Z. Cred ca e si piesa mea preferata de pe acest album. In continuare Nosfe care si incepe piesa imi place maxim, e cel mai aproape de rap dintre toti, mie asa mi se pare (il ajuta experienta din spate in acest sens). In ciuda versurilor dure chiar, piesa are un aer chilleanu, bun. Imi place si beatul nu e deloc asa trapish. Imi place si Keed aici, are coaie si lesina o serie buna de mc wannabe. Smechera, se noteaza piesa asta.

Urmatoarea piesa se numeste  “Paranormal” si este o colaborare cu Domnul Udo. Nu am o pasiune speciala pentru el insa si pe piesa asta tot Nosfe mi se pare smecher. Si Domnul Udo o da binisor insa mi se pare ca e o combinatie de Okapi Sound si Egris/Partea Bolnava.
Urmatoarea piesa se numeste… Hagi. Nu e un omagiu adus marelui fotbalist roman ci doar o metafora. Este o piesa clasica de club, ma rog clasica pentru trap. Subiectele sunt evident, iarba, cluburile, femeile and shit. Suna binisor.
Despre “O Doamne ai mila” nu sunt multe de spus, doar sa o ascultati. E o rugaciune, cred ca as putea sa o descriu asa. E o piesa mai profunda decat pare.
Cetateanul X” este urmatoarea piesa, piesa smecheruta daca pot sa ma exprim asa. Imi place beatul, simplu dar smecher. Imi place flow-ul baietilor, grav. Imi plac de asemenea mai mereu si versurile lor sau cel putin faptul ca parafrazeaza din stanga si din dreapta, mi se pare o forma de respect.
Modu 300” este urmatoarea piesa. Piesa este una de trap specifica cu subiecte “clasice” pentru acest gen. Flow bun, interpretare buna. E trap, ce sa mai.
Despre “Vise de peste” am mai vorbit deja deci sarim peste, alaturi de “Easy” mi-a placut cel mai mult pana acum de pe acest album.
Regele Leu” cred ca este iar o parafrazare dupa “King Lear” sau asa am eu impresia. Sau cine stie o fi dupa desenele animate. 🙂 Piesa buna, mai tehnica mi se pare, cu flow bun.

 Ca sa nu va plictisesc, ma opresc aici cu recenzia continuam in partea a 2-a. Pana atunci va invit sa ascultati aceste prime piese si sa-mi spuneti ce parere aveti si voi despre aceste piese.

Nu uitati sa va abonati la blog (dreapta sus) si sa dati un like si un share paginii mele, Dupa Bloguri.

Recenzie Satra B.E.N.Z – O.S.O.D – Partea I
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *