Samurai – Dedicat suflet si trup | Album 2017

Samurai – Dedicat suflet si trup

Un nou album Samurai

“Legenda Vie” nu sta degeaba, deloc chiar. Dupa ce pe finalul lui 2016 a aparut “Familia“, colaborare cu El Nino, pe 17 martie 2017, Samurai si-a lansat albumul sau solo “Dedicat suflet si trup“.

Albumul contine 17 piese si colaborari cu Criminalle, Kenzo, AMAVI, Tone Jonez, Carpatin Beats, XPL, Blanq Beatz si Junk pe partea de productie. Pe partea de mc-iing ii gasim pe El Nino si Sisu, Underman (colaborare deja traditionala), Alina, Karie, Miru, Spectru, Jianu, Loko, Bocaseca si Karie. Sunt sigur ca nu doar mie mi-ar fi placut sa apara si Junk pe piese.

Si o coperta smechera (cea de mai sus), realizata de Paul Virlan (ar merge niste tricouri cu coperta asta, la mare fix). Mi se pare foarte tare grafica, mai trebuie mentionat ca o sa vina in doua variante, una feminina si una masculina. Cand vei cumpara albumul, o sa poti sa-ti alegi varianta de coperta.

Despre piese

Albumul este unul carnos, cum ziceam si mai sus contine 17 piese si asa cum e si normal, are vibe-uri si directii diferite. Samurai mi se pare un mc bun, matur si capabil sa se plimbe pe o plaja mare de subiecte.

Este un album pe care Samurai si-a pus adanc amprenta cu acel stil special al lui, un pic melancolic. Ataca diverse teme care il preocupa atat pe el dar si pe noi in general, e clar asta.

Primele doua bucati de exemplu sunt introspective pe undeva si analitice. Trateaza doua teme care sunt convins ca preocupa pe toata lumea: dezvoltarea personala, cautarea drumului si lupta cu timpul. Pe Prizonieri in timp, piesa doi, apar si El Nino si Sisu care isi aduc o contributie solida.

Pasii e urmatoarea piesa care ne duce asa lin si frumos prin viata. E o calatorie inceputa de Samurai si continuata de Underman, care ne ghideaza la fel de frumos mai departe. Ar fi misto un album cu cei doi, nu credeti?

Tot pasii ne-au purtat mai departe in Gradina cu flori de gheata, piesa care beneficiaza si de un clip realizat in studioul AMAVI. E o piesa frumoasa, de dragoste.

Urmeaza una dintre cele mai fine bucati de pe album, Printre atatia straini, o colaborare cu Alina. Pe aceasta va invit s-o ascultati inainte de a trece mai departe.

Urmatoarea e Zi-le, o piesa care beneficiaza de aportul lui Karie pe refren si nu numai. Ca sa-l citez pe Karie, piesa este o autobiografie. Mc-ii au farmecul lor cand fac piese din astea, poate din cauza ca in general, mc-ii buni au avut vieti complexe si bogate in evenimente.

Ascultam mai departe, Ce daca si Fericirea are pretul ei, piese pe care mc-ul trage linie, face o retrospectiva dar pe undeva trage si un semnal de alarma. Sunt ambele piese de cautare. Pe a doua piesa, lirica ajunge la alt nivel si nu mai vorbesc de delivery, foarte tare.

Urmeaza Lumea mea de gheata, bucata in care Samurai ne duce in lumea lui, ne deseneaza universul lui de “poet elegant” ce nu face gangsta rap ca nu si-o arde “cu ciorapul pe cap”. Si chiar asa e.

Facut din umbre a beneficiat si ea de un clip si este o piesa de lupta si dragoste in acelasi timp. Nu, nu e razboi de strada sau din astea ci este o lupta pe care o avem fiecare din noi, lupta cu demonii nostri. Foarte tare bucata, clipul este facut ca un filmulet iar vocile aditionale bagate de Simion Bogdan-Mihai sunt geniale. Big up!

Podul minciunilor, Oamenii nu se schimba si Invidia sunt piese de viata, indemnuri la coloana vertebrala, demnitate, caracter. Sunt piese motivationale ce critica atitudinile false, caracterele slabe, un sistem de valori false etc. Podul minciunilor ar trebui s-o asculte cateva duzini de mc-ii. Jos palaria. Oamenii nu se schimba  beneficiaza si de un lyric video si este o colaborare cu El Nino iar pe Invidia apar si Jianu si Loko.

Muzica ramane in timp, e adevarat, ramane. Bucata o sa ramana sigur, cel putin in playlist-ul meu. Este o colaborare cu Bocaseca si Karie, un pic funky, un pic nostalgica, un pic de strada, un pic de viata, un pic de toate. Super bucata, mc-ii pica blana pe piesa.

Probabil bucata mea preferata de pe album.

Arata-mi ca eu sunt tot este o piesa pe care Samurai vine cu un flow special, mitraliat, foarte misto. Este o piesa introspectiva cumva dar si un pic egorap, mie asa mi se pare. Ca si celelalte piese de pe album are nuante multiple si e greu de descris doar intr-un fel. Stres completeaza si el piesa foarte bine.

Peunltima piesa de pe album se numeste Valea umbrei  si este inca o colaborare cu Underman. Este o poveste frumoasa fantastica, mie asa mi se pare. Cand o ascult mi-l imaginez pe Samurai mergand pe undeva printr-o jungla, ceva de genul asta sau in orice caz un peisaj apocaliptic. Underman care mi se pare ca e specialist in genul asta de piese da un plus de valoare track-ului. Foarte smechera piesa.

Am ajuns la finalul albumului cu piesa Suflet si trup, o piesa introspectiva in care mc-ul priveste si inapoi dar si inainte. Se vad si ranile dar si bandajele. Mi se pare o incheiere faraonica. 🙂


Iarasi vine indemnul sa ascultati albumul, merita din plin. Este un album complex, care tin sa mentionez ca nu degeaba se numeste Suflet si trup, fiindca asta e. Daca ar fi sa-l descriu intr-un singur cuvant as zice ca e suflet. E un album in care Samurai a pus bucati din el. Este de asemenea un mc foarte smecher, care stie cum sa emuleze emotia si sa o puna in fiecare piesa. De asta piesele lui au feeling si de asta il asculta oamenii, pentru ca-l simt.

Pana il pune Samurai de vanzare pe legendavie.ro (zilele astea ar trebui) puteti sa-l ascultati pe youtube:

Eu va invit sa va abonati la blog (completati campurile din dreapta sus) si sa veniti cu mine Dupa Bloguri.

Sursa foto: facebook Samurai.

Samurai – Dedicat suflet si trup | Album 2017
4 (80%) 1 vote

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *