Satra B.E.N.Z se intoarce cu O.$.O.D II

Satra B.E.N.Z O.$.O.D II
coperta albumului este ea insasi o declaratie a trupei, pentru cine nu s-a prins, imita acele desene misterioase care apar uneori in lanurile de cereale si sunt asociate extraterestrilor

Date tehnice O.$.O.D II

Al doilea album Satra B.E.N.Z a fost inregistrat la PugLife Entertainment, mixat la Seek Music si masterizat la Thrace Music sub bagheta lui Cristian Tarcea. Inginer de sunet pentru inregistrari a fost Lu-k Beats, tot el s-a ocupat si de mix, impreuna cu Cristian Tarcea si NCTK.

Albumul a fost produs executiv  de Lu-K Beats. Productia muzicala este una mixta, beaturile fiind semnate de numerosi producatori precum Lu-K Beats, Dem Beats, TZ, George Borza, Gush, RZD sau PRNY.

Cronica de album O.$.O.D II

Este un album puternic, cu muschi, la propiu si la figurat. Este un album consistent, contine 20 de piese, colaborari cu Nane, Adda si Shift, Jakoban, Golani, Kobe si Domnul Udo.

N-o sa trec prin toate piesele, insa inainte de toate, sa o ascultam pe prima. Se numeste Satra se intoarce si este o declaratie. Mi se pare o piesa tehnica, beatul este minimalist, mai mult rap decat trap. Este o piesa buna, cu cojones.

Am zis ca nu trec prin toate piesele insa n-am cum sa trec peste piesa asta, imi place mult de tot. Piesa se numeste DOO KILE, este a treia piesa de pe album si are un beat super catchy, samplat din ceva folclor romanesc/lautareasca. Baietii s-au tinut smecherie de beat, au dat pe el blana. Subiectul piesei este unul caterinca, desigur au parafrazat motive din piese cunoscute ale folclorului romanesc (de exemplu Ciuleandra sau Trandafir de la Moldova). Imi plac maxim sample-urile de orice natura, asa ca big up baieti.

Albumul abunda de piese egotrap (sper sa nu fie conflict de termene), cum ar fi Tanar Vesnic Satrabont, Bernabeu, 10, Dubai etc. Sunt piese agresive ca sound, flow si atitudine. Sunt piese obisnuite insa pentru orice ascultator de hip-hop/trap, cam astea sunt sarea si piperul. Eu ascult cu placere orice bucata egorap daca are un flow bun si lirica inteligenta, jocuri de cuvinte frumoase, atitudine buna etc.

Am ajuns la piesa mea preferata de pe O.$.O.D II si anume “Inger, ingerasul meu”, o colaborare cu Adda si Shift. Este o bucata foarte frumoasa, foarte melodioasa si cu feeling. Adda face o treaba minunata cu refrenul, e de acolo. Piesa foarte buna din punctul meu de vedere, ramane in playlist cu siguranta.

Pume sumbre  este o piesa despre femei, femeile de club, de strada cum vrei sa le zici. In acelasi timp este si o piesa de braggadacio, o piesa de atitudine, misto. Este continuata de 24, o piesa la fel, de atitudine, un fel de “Sac!”. In aceeasi nota este si Coracao, mi se pare un mesaj direct spre industria muzicala si o forma de respect in acelasi timp.

Ceva mai tarziu trecem la o piesa de strada, o poveste cu mafie si anume Carabinieri, o colaborare cu GOLANI.

Spre ultima parte a albumului, dam de o auto-biografie, Iarta-ma mama. In acelasi timp este si o declaratie de dragoste fata de parinti de data asta.

Piesele de final sunt bucati trap, de egotrap, mai agresive. Ma refer aici la Roada, Nu face diferente, Banda Benzito.

Simfonia este un soi de declaratie de final, un fel de juramant de loialitate fata de muzica si de visul fiecarui artist, acela de a continua activitatea si de a avea succes. Albumul se incheie in aceeasi nota cu piesa Din Satra nu pleaca nimeni! o declaratie de loialitate fata de proiect.

Eu chiar ii cred cand e vorba de piesa asta, ar fi fraieri sa plece. Ma rog, daca ne raportam la 2016, cam toti au avut realizari si solo, Killa a dat lovitura cu colaborarile cu Irina Rimes si Connect-R, Nosfe si-a ars-o cu Ruby cu Condimente si un album solo, Keed si Super Ed au avut si ei diverse colaborari si combinatii (2americani), iar Luk e pe treaba lui de multa vreme.

Concluzii O.$.O.D II

Este un album bun, de trap insa nu numai. Este un trap mixat cu hip-hop, se vad radacinile celor implicati in proiect. Cum ziceam si mai sus, mi-au placut mult piesele samplate, parafrazarile mc-iilor si prestatia lor totala.

De asemenea, din punct de vedere tehnic, albumul mi se pare impecabil. Beaturi lucrate excelent, foarte complexe chiar si atunci cand au fost minimaliste, lucrate cum trebuie, la calitate foarte buna. De mix si master nu mai zic, o treaba foarte buna.

Prestatia mc-iilor, mi s-a parut buna spre foarte buna. Mi-au placut mare parte dintre piese, sunt bine facute si  sunt fresh. Albumul nu plictiseste, este diversificat si ca mesaj si ca flow si ca tot. De altfel ajuta foarte mult si stilurile diferite ale mc-iilor. Sunt echilibrati, nu se deosebesc atat de mult incat sa nu mai aiba legatura insa seamana suficient de putin incat sa fie totul variat.

Mi se pare un album mai bun ca primul, mai inchegat, mai unit. Mi se pare ca se completeaza mai bine mc-ii pe acesta, evident, a mai trecut timpul si se cunosc si ei mai bine.


Albumul il puteti asculta integral pe youtube, baietii l-au pus spre ascultare mocca. Il puteti cumpara si online de pe lukbeats-shop.com, este disponibil la precomanda.

lansare Satra B.E.N.Z O.$.O.D II

De asemenea, nu uitati ca pe 18 martie, baietii lanseaza albumul intr-un mare concert ce va avea loc la Arenele Romane si unde vor fi prezenti toti cei invitati pe album. Puteti achizitiona biletele de pe site-ul kompostor, accesul este permis tuturor celor peste 16 ani.


Despre Satra B.E.N.Z am mai scris si cu alte ocazii dupa cum urmeaza:

Va las cu afisul si nu uitati ca mai am si alte recenzii de muzica pe aici.

Sursa imagini: pagina de facebook oficiala a trupei

Satra B.E.N.Z se intoarce cu O.$.O.D II
4.5 (90%) 4 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *