Ti-ai crescut copilul prost, roaga-te sa nu mori

Ziceam data trecuta ca e bine sa ai prieteni si e si mai bine cand te simt si inteleg ce ai tu nevoie. Nu poti din pacate sa ai asteptari de genul de la oameni, la general vorbind.

Unii oameni sunt insa prea prost crescuti ca sa inteleaga niste chestii. Au doar o spoiala de educatie, fiindca parintii bine intentionati dar prosti, n-au inteles ca nu e toata societatea obligata sa le tina copilu’ in puf. Faptul ca ei au decis sa-l tina in puf, e treaba lor, nu e si treaba noastra, a celorlalti.

Eu nu am copii, stiu dar imi permit sa va dau un sfat: va rog eu mult, incercati sa-i cresteti cum trebuie. Incercati sa faceti in asa fel incat sa fie un adult echilibrat, care sa nu se subestimeze dar nici sa se supraestimeze. Un adult care sa nu se astepte sa fie purtat pe brate, un adult care sa nu-si proiecteze fricile and shit pe ceilalti, un adult care sa fie in stare sa se stearga singur la fund, la propiu si la figurat.

Un asemenea om va fi o placere pentru ceilalti, in caz contrar… se va alege praful. Nu de alta dar un copil razgaiat si rasfatat nu va intelege de fapt ca ceea ce ii place lui si ce il deranjeaza pe el, nu va fi si pe gustul celorlalti si nu ii va deranja la fel de rau si pe ei.

Un astfel de om, egoist fiind si prost fiind, nu va intelege ca de fapt nu e ok sa-ti trimita poze tot timpul cu pisica ei jegoasa, proasta si la fel de comuna ca alte cateva milioane de pisici. Pentru ca e pisica ei, pe care ea o iubeste, nu e pisica noastra pe care noi o iubim.

Cand insa ai inca pe spate urme de puf si nu pentru ca ai fi vreun inger, nu te duce capul sa te gandesti atat de departe. Ma-ta, nefiind nici ea prea desteapta te-a obisnuit ca funduletul tau rasfatat sa ajunga in centrul atentiei. Asta o sa te ajute pe viitor fiindca scena de streaptsease e chiar pe centru.

Sursa imagine: pexels.com

Ti-ai crescut copilul prost, roaga-te sa nu mori
4 (80%) 4 votes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *