Viata mai frumoasa cu o stampila (p)

Omenirea a evoluat in momentul in care procesele s-au automatizat. Daca si in ziua de astazi ar fi existat scribi, in continuare si cineva nu ar fi inventat tiparul, o carte probabil ar fi valorat greutatea ei in aur. Nu mai vorbesc de revolutia industriala, de turnarea metalelor in forma in loc de fierarii care faceau unelte manual samd.

Suntem inconjurati de astfel de aparate si unelte pe care nu prea cred insa ca le bagam in seama, atat de obisnuiti suntem cu ele.

Desi la un alt nivel, mai micut si stampila cred ca si-a adus aportul ei la acest progres. Pe langa alte functii, stii cum e stampila? E ceva ce face diferenta dintre real si fake, dintre oficial si neoficial. Din punctul meu de vedere, daca vorbim de un document, stampila este ca acel prieten/martor care da valoarea povestii tale. Stim cu totii ce inseamna un “da frate, asa e, am fost acolo, are dreptate!”. Practic, un document nestampilat nu are nici o valoare pentru nimeni.

Dar o stampila nu trebuie privita doar ca un obiect scortos, oficial ci si ca un obiect cu care te poti distra. Mai in gluma mai in serios, eu unul cam si vad stampile peste tot si eu sunt o stampila, pentru ca imi las amprenta asupra unor oameni, locuri, intamplari.

Personal, cum ziceam mai sus, cred ca stampila ar putea fi folosita si pentru distractie, iti trebuie doar putina imaginatie.

Mi-ar placea de exemplu sa desenez folosind niste stampile. Ma rog, nu desen in sensul clasic ci mai degraba colaje cu stampile sau o combinatie.

Ma vad creand un peisaj de toamna de exemplu. As desena eu peisajul, adica dealurile, eventual un rau etc. Dar mi-a placea sa am o stampila cu un copac pe care sa il aplic pe zona de deal unde as vrea sa creez o padure. Tusuri de culori diferite mi-ar da ocazia sa creez un peisaj frumos, de toamna, fara sa stiu neaparat sa desenez.

Uite, ceva ca in poza de mai sus, cu astfel de culori frumoase. Mi-ar placea ca in unul din copaci sa plasez o veverita, tot cu ajutorul unei stampile dar si diverse alte animalute sau pasari.

Sau mi-ar placea sa am un mic business sa zicem atat pentru adulti cat si pentru copii unde sa tatuez lumea cu o stampila. Da, ai citit bine. Ar fi stampile predefinite, evident, ca doar nu i-oi pune omului in frunte vreo stampila cu “juridic” asa cum poti obtine de la Colop, de exemplu. Ei sunt specializati in tot felul de stampile, datiere, printere, stampile portabile, stampile ecologice etc. Dar evident si stampile personalizate.

Tatuajele astea ar trebui sa nu tina mult, poate maxim 5 zile sau pentru un weekend. Dar vad deja grupuri de baieti sau de fete care sa-si tatueze chestii gen “Bride’s team” sau echivalentul pentru baieti.

Dar ar merge si chestii “sunt cu fraierul”, “muschi – pentru un tip skinny”, vreun cod de bare, vreo sirena (pentru nostalgici si tot asa).

De ce sa nu coloram si peretii insa? Cand suntem mici o facem spre disperarea parintilor. Dar putem reveni la obicei si acum, mari, cu diferenta ca ar fi util sa o facem si frumos. Adica nu pur si simplu iei un marker si mazgalesti la nimereala.

Nu mai bine iei o stampila cu niste frunze sau flori, sau fluturi etc si iti decorezi peretele? Nu stiu ce culoare sunt peretii tai, ai mei sunt albi si ma cam dispera. De multa vreme planuiesc sa-i decorez cumva si ma gandesc ca o stampila ar fi potrivita pentru asta. Mi-ar placea sa pun niste gargarite pe perete gen dar sa fie un rosu fosforescent (daca exista culorea). Poate chiar si un smiley face, desi nu ma atrage asa mult simbolul.

Sunt convins insa ca mai sunt multe lucruri pe care le poti face cu o stampila, imaginatie si timp sa ai, ca incolo, are balta peste. Cu stampile diferite, de diferite dimensiuni si forme ai putea sa faci cea mai frumoasa felicitare din viata ta si a persoanei care urmeaza sa o primeasca.

Ceva cu flori, fluturi dar si frunze si ceva animalute, daca vorbim despre femei. Neaparat sa nu uiti niste pisici. Ceva cu bere, masini, sporturi si mai era ceva, daca e o felicitare pentru un baiat.

Sursa imagini: super-blog.eu


Articol scris pentru SuperBlog 2017.

Viata mai frumoasa cu o stampila (p)
Rate this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *